Pensjonert lege ble frisk ved å trosse egne anbefalinger 10. mars 2019 – Posted in: Artikkel, Hexeberg

Bjørnar Brændeland er pensjonert lege. I årevis har han rådet pasienter til å følge helsemyndighetenes kostholdsråd. Først da han gikk imot egne anbefalinger opplevde han selv å bli frisk, hevder han.

Bjørnar Brændeland sitter tilbakelent i sofaen mens han forteller. Det er to år siden han la om kostholdet og begynte å leve etter lavkarbodietten. Det omstridte kostholdet sier fy til karbohydrater og sukker, men gir tommelen opp til fett. Siden den gang har han tatt av 20 kilo og sluttet på medisiner han tidligere var avhengig av for å fungere i hverdagen.

-Jeg har trofast fulgt myndighetenes kostholdsråd som jeg også har formidlet mine pasienter. Helt i overbevisning om at ernæringsforskningen er bygget på vitenskapelige bevis, forteller Brændeland.

Dr. Sofie Hexebergs kommentarer:

Ved å begrense eller kutte ut karbohydrater i kostholdet, vil mange oppleve det samme som Bjørnar.
Sofie Hexeberg lener seg fremover i lenestolen. Hun er lege og kostholdsekspert, og driver klinikk i Tønsberg sammen med ektemannen, Erik Hexeberg. Sammen er de kjent for å utfordre myndighetenes kostholdsråd og for å ha forfattet en rekke bøker om den omstridte lavkarbodietten.

Overvektige og syke får råd om å spise mindre fet mat og trene mer. De opplever at det er deres egen feil når de ikke går ned i vekt til tross for at de følger myndighetenes råd. Mange som har trosset myndighetene og lagt om til et kosthold med lite karbohydrater og mer naturlig fett har opplevd at vekten går ned og at helsen blir bedre, hevder hun.
Hexeberg mener løsningen på vekt- og helseproblemene i samfunnet er et kosthold bestående av kjøtt, fisk, skalldyr, egg, masse grønnsaker, nøtter, frø, frukt, bær og fete meieriprodukter, for dem som tåler det.

Vår erfaring er at folk med diabetes vil få bedre blodsukker, utviklingen av diabetes vil reduseres, betennelsestilstander i kroppen vil reduseres og behandles, og vi vil få en vektnedgang i befolkningen om man spiser lavkarbo-kost laget fra grunnen av, sier hun.

Les hele artikkelen her