Cart 0
Dr. Hexebergs klinikk

Bruk mat som medisin

Dr. Hexebergs klinikk ønsker velkommen til kurs!

Høsten 2022 ble det arrangert kurs i Sandvika og Sandnes. Se Gjennomførte for mer info.

NB! Det er for tiden ingen planlagte kurs! Ønsker du info om kurs? Registrer deg som abonnent, så får du tilsendt e-post når det blir aktuelt.

Ønsker du å gi deg selv eller noen du er glad i en ny start? Bli med oss på  kurs!

Pris: 595,- for alle våre kurs!


Kursledere og foredragsholdere:

Dr.med. Sofie Hexeberg er lege og kostholdsekspert. Hexeberg har tatt doktorgrad på effekter av fett, fiber og kolesterol i maten, og har arbeidet ved ulike indremedisinske avdelinger og som seniorrådgiver og overlege ved Statens legemiddelverk. Hun har utgitt en rekke bøker om lavkarbomat og helse, som har solgt i over 155 000 eksemplarer.

Dr.med. Erik Hexeberg er spesialist i indremedisin. Hexeberg har i mange år vært opptatt av forebygging av hjertesykdom, og tok i 1990 doktorgad på temaet effekt av fysisk aktivitet på hjertet. Han arbeidet i nærmere ti år med hjerteforskning før han gikk over i klinisk arbeid på ulike hjerteavdelinger, som Haukeland Sykehus, Sykehuset i Vestfold, Rikshospitalet og Bærum sykehus. Han har også arbeidet i ti år i farmasøytisk industri, hvor han hadde tett kontakt med det hjertemedisinske miljøet i forbindelse med store internasjonale studier, også knyttet til kolesterolreduksjon.

Sammen driver de Dr Hexebergs klinikk og er særlig opptatt av hvordan riktig mat kan gi bedre helse.

autoimmun lavkarbo kolesterol
Legene Sofie og Erik Hexeberg, Foto: Caroline Roka

Ny bok fra Sofie og Erik Hexeberg!

Nytt blikk på KOLESTEROL

I denne boka får du vite hvorfor høyt kolesterol ikke er farlig for alle, og hvordan forskning kan lyve. Det er ikke slik at et høyt totalkolesterolnivå nødvendigvis fører til tette blodårer, hevder forfatterne, som begge er leger med doktorgrad og har lang erfaring med hjertepasienter. Det er bare en del av det «dårlige» kolesterolet som er skadelig, og det måles ikke ved vanlige kolesteroltester hos fastlegen. I boka forteller forfatterne om hvordan de ulike kolesteroltypene virker i kroppen, og stiller spørsmål ved sammenhengen mellom fet mat, høyt kolesterol og tette blodårer. Deres lange pasienterfaring og et dypdykk i forskningen har overbevist dem om at sykdomsårsaken må være mer kompleks enn det som er den gjengse oppfatningen på legekontorene og hos helsemyndighetene. Det er ikke gitt at det beste for hjertet er å velge lettprodukter og unngå mettet fett.

Rundt 600 000 nordmenn bruker kolesterolsenkende medisiner, og antall brukere har økt med nesten 40 prosent i løpet av ti år. Har alle disse egentlig nytte av medisinene? Eller merker de bare bivirkningene? I boka får du vite hvordan du kan endre kostholdet til beste for blodårene og hjertet, og dermed kanskje unngå medisiner – og du kan lese historier om hvordan andre klarte det.

Boken kan bestilles her: https://bok.norli.no/nytt-blikk


Viktig bok fra Sofie og Erik Hexeberg!

hexeberg autoimmun

Det finnes mer enn 100 autoimmune sykdommer. Legene Sofie og Erik Hexeberg presenterer i denne boken banebrytende synspunkter på årsaken til at sykdommene oppstår, og hva du selv kan gjøre. Gjennom sitt arbeid med pasienter har de erfart at det er mulig å bli mye bedre, en del blir helt friske. Nøkkelen er antiinflammatorisk eller betennelsesdempende mat som reparerer lekk og irritabel tarm. En rekke pasienter forteller i boken om hvordan de har fått en ny og bedre hverdag ved å endre kostholdet sitt. Med kunnskap, råd og oppskrifter fra boken kan også du få et friskere liv!

Bak i boka finner du kom i gang-oppskrifter som hjelper deg til å legge om kostholdet.

Følgende sykdommer har egne kapitler i boka: Crohns sykdom, cøliaki, diabetes type 1, Graves sykdom og høyt stoffskifte, Hashimotos tyreoiditt og lavt stoffskifte, irritabel tarmsyndrom, leddgikt, multippel sklerose (MS), primær biliær cirrhose (PBC), primær skleroserende kolangitt (PSC), psoriasis og ulcerøs kolitt.


BETINGELSER

Vi forbeholder oss retten til å avlyse eller utsette kurset ved for få påmeldte eller ved sykdom. Dersom kurset blir avlyst/utsatt vil vi kontakte deg. Kostnader (herunder serviceavgifter) refunderes ikke ved avlyst eller utsatt kurs.

Dersom du melder avbud inntil 3 dager før kursstart, fakturer vi et gebyr på 145 kr. Ved avbud mindre enn 3 dager før kursstart refunderes ikke kursavgiften. Se også PRAKTISK INFO.


OPPFØLGING

Ved behov for oppfølging kan det tilbys individuelle konsultasjoner eller telefonkonsultasjon ved Dr Hexebergs klinikk i Tønsberg eller i Sandvika. Se priser HER. Timebestilling gjøres ved å sende e-post til timebestilling@drhexeberg.no

Les mer om våre gjennomførte kurs


KONTAKT OSS

Kontakt oss
Fornavn
Etternavn